Las Perdice

Vingården er ejet af familien Muñoz López, der emigrede til Argentina fra Spanien tilbage i 1950’erne. Familien besidder 85 hektar vinmarker, der ligger i to forskellige områder: det varme Barrancas, Maipú, i ca. 700 m. højde, og det højereliggende Agrelo, Luján de Cuyo, i ca. 1.050 m. højde. Vingården er opført efter bedste ‘mendocino-stil’ som vingårdene typisk så ud omkring 1900 tallet med Andesbjergene i baggrunden. Der er tale om et lille vinhus, der går op i den høje kvalitet kontrolleret af familien selv lige fra markarbejde til etikettevalg og salg og distribution. Husets navn “Las Perdices” betyder agerhøns og referer til fuglene som flankerede – og stadig flankerer – markerne, da Juan Muñoz López begyndte at opdyrke dem tilbage i 1950’erne.

Høsten foretages manuelt med kasser, der bærer op til 17 kg druer, og koldmacereres umiddelbart efter høsten. Vinmarkernes forskellige placering sikrer hvidvinene og de tidligt modnende røde druer optimale vækst- og modningsbetingelser i det relativt kølige Luján, hvorimod den “varme” vinmark i Maipú forbeholdes syrah og cabernet sauvignon, som begge kræver mere varme og en længere modningsperiode. Jordbunden er for sidstnævnte af alluvial karakterer, dvs. opskyllet land med sand og stenet underlag, og en lidt dybere undergrund af ler. Den primære forskel er for Lujáns vedkommende, at jordbundsforholdene er væsenligt mere stenede. For begge områder gælder, at mikroklimaet sikrer store forskelle mellem dag- og nattetemperatur. Dette bevirker, at druernes aromastoffer kommer i god balance, at syren ikke brændes af i de hede dagstimer og at modningsprocessen forlænges.

Vinene fra Las Perdices er først og fremmest kendetegnet ved en fin balance og et formfuldendt udtryk, hvor indholdet (læs vinen) hænger sammen som helhed uden skæve afstikkere. De er bløde, saftfulde og polerede, hvilket gør dem umiddelbart tilgængelige og meget appellerende, og samtidig velkomponerede med en knivskarp balance mellem sødme, syre, tannin og frugt.Las Perdice MalbecLas Perdice Malbec

Hurtigt overblik: Herlig hverdags vin. Et dryp fad, men ellers holder vinen en fyldig frugtfedme, som er svær at sige nej til.

Beskrivelse af vinen:
Las Perdices Malbec kæler for sanserne. En indsmigrende Mendoza Malbec, med mineraler, leret aftryk, mokka, tørret blomme og moden jordbær. Herlig hverdags vin. Et dryp fad, men ellers holder vinen en fyldig frugtfedme, som er svær at sige nej til.

* 1030 meter over havets overflade.
* Område: Agrelo, Luján de Cuyo.
* 8 måneders lagring på franske og amerikanske fade.
* Håndhøstet i kasser á 17 kg.
* Udbytte: 9000 kg/hektar.
* Velegnet til lyst kød og gryderetter.

Pris: 110,00 kr.


 
Las-Perdice-Sauvignon-BlancLas Perdice Sauvignon Blanc

Hurtigt overblik: Klassisk Sauvignon Blanc næse med masser af citrus- og eksotisk frugt. Den meget ekspressive bouquet afslører også toner af friske, hvide asparges og mineralitet a la skifer.

Beskrivelse af vinen:
Klassisk Sauvignon Blanc næse med masser af citrus- og eksotisk frugt. Den meget ekspressive bouquet afslører også toner af friske, hvide asparges og mineralitet a la skifer. Undertone af rød grape og anis. I munden er den på trods af en naturlig frugtfedme i forbilledligt balance med en rigtig god friskhed, saftig, moden frugt og flot, sammenhængende udtryk. Fin balance. I takt med at den iltes bliver frugten (mango og papaya) mere og mere sødmefuld og moden, og en snert af hyldeblomst sammen med en nøddeagtig tone træder frem. Frisk, flot og charmerende Sauvignon Blanc.
Den ideelle indgangsvinkel til samtalen ved velkomstbordet.

Vinforum:Lys gennemsigtig farve. Intens duft af stikkelsbær, tropisk frugt, vanille. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er blød og indbydende og også har en god, moderat syre. Dejlig balance og lidt hvid Bordeaux over den.Vinen passer godt til skaldyr.” 88 point og 4 stjerner.

* 100 % Sauvignon Blanc
* Ren ståltank, ingen fadlagring
* Fra Agrelo, Luján de Cuyo
* 12,5 % alkohol
* God til: at underholde i ganen, til salater og især til fisk

Pris: 95,00 kr.


 

 Finca Las Moras: Morbærtræ-gården

Fra de øverste tinder af Andesbjergene svinger San Juan-floden sig ned gennem Las Moras’ marker.
Den vigtige flod beriger det enorme vinareal med krystalklart smeltevand oppe fra bjergene. Her, for foden af de prægtige Andesbjerge og 630 til 1600 meter over havets overflade, råder Las Moras over4000 ha.
vinmarker og er en del af verdens 3 største vingruppe.

Flodens fuldstændige renhed, de mange soltimer og det ekstremt tørre vejr gør al form for kemisk leje unødvendig.På den måde er der skabt de mest fantastiske betingelser for naturlig og ikke mindst økologisk vækst af druerne.

Gennem mere end hundrede år har man dyrket druer i dette område.
Derfor kan Finca Las Moras gennem deres specialisering byde på de bedste kvalitetsvine:
Druer som Malbec, Shiraz, Bonarda, Cabernet Sauvignon, Viogner,Sauvignon Blanc og Chardonnay er gode
eksempler på varianter i vingårdens sortiment.

Megen sol,hård vind og kolde vintre er betingelserne på markerne. Derfor har man plantet en masse morbærtrær,for at beskytte vinplanterne mod det hensynsløse klima. Vingården fik sit navn på grund af træerne: Finca er spansk for gård, og Moras betyder morbær.

San Juan producerer i dag 25 % (36.000 ha.) af al vin i Argentina.Finca-Las-Moras,-Black-Label-Malbec-ReservaFinca Las Moras, Black Label Malbec Reserva

Hurtigt overblik: Denne meget fornemme Malbec, udmærker sig ved at være en vin der byder på alle de finesser et godt glas argentinsk vin skal have. Du vil finde lækker fad som understøtter de intense noter af mørk frugt.

Beskrivelse af vinen:
Denne meget fornemme Malbec, udmærker sig ved at være en vin der byder på alle de finesser et godt glas argentinsk vin skal have. Du vil finde lækker fad som understøtter de intense noter af mørk frugt. Se hvilke nedenfor. Black Label Malbec giver dig fornemmelsen af at have fundet en optimal parter til rigtigt mange lejligheder. Malbec kan ofte blive en barsk omgang for mange vinnydere, men med denne Black Label Malbec vil man opleve det sande jeg for en veludført Malbec vin. En god Malbec tager tid, derfor 15 måneder på franske og amerikanske egefade. Herefter 6 måneder på flaske før frigivelse.

Pris: 129,00 kr.