Louis Jadot

Louis Jadot, der i 2009 fejrede sit 150 års jubilæum, blev som eneste Beaune hus inkluderet i Parkers liste over de 13 bedste producenter i Bourgogne! Jadot ledes af Pierre-Henry Gagey, der overtog ”tømmen” efter sin far i 1992. Jadot’s cirkulære vinifikations center, ”La Sablière”, er ”state of the art og tillader den mest skånsomme behandling af druerne, og størst mulig fleksibilitet, med de små partier, der arbejdes med. Jadot, der formentlig er Bourgognes betydeligste domaine, ejer marker fra Château des Jacques i Moulin à Vent og til de fineste Crus i Côte de Nuits. Med undtagelse af Vosne-Romanée ejer Jadot parceller i Grands Crus i samtlige kommuner, der har Grand Cru jord! En nøgleperson hos Jadot er den geniale vinificateur Jacques Lardière. For Jacques er der kun et objektiv –”Terroir”. En Santenay skal smage af Santenay, en Clos de Beze af Clos de Beze! Druernes kvalitet er alfa og omega og alt håndsorteres ved ankomsten til kældrene. Jacques hylder princippet om minimum intervention, og han er parat til at tage de nødvendige risici, for at lave stor vin. Til de røde vine foretrækker Jacques at macerere minimum en måned! Fadlagringen er usædvanligt lang, og der filtreres ikke. Alt sammen nok til at de fleste lærere på ønologi studiet ville få et nervesammenbrud! Men smag lige vinene – og jo ældre jo bedre! Først når de fleste andre producenters Bourgogner står med det ene ben i graven, begynder Jadot og Lardières vine at vise sine kvaliteter for alvor. I 1996 gik Jadot ind som medstifter af CADUS, der er et bødkerværksted placeret nær Ladoix-Serrigny. Så også med fadene er der fuld kontrol! Resultaterne taler for sig selv. Hvis man kan tale om en hus stil, så er Jadot’s vine altid længelevende, nærmest udødelige, dybtfarvede, nuancerede og koncentrerede. ”..Vi elsker selv gamle vine..” siger Pierre-Henry Gagey, “..derfor laver vi vine, der kan lagre. Vi ved godt, at der er mode i frugtdominerede vine, der er charmerende som unge. Men vi har valgt..!” (og tak for det). Wine & Spirits (2012).

“Top 100 Wineries of the Year”. The Wine & Spirits Top 100 Wineries of the Year list recognizes wineries from around the world that have delivered the best aoverall performances in W&S tastings throughout the year.


Bourgogne-Rouge,-Couvent-des-JacobinsBourgogne Rouge, Couvent des Jacobins

Hurtigt overblik: Med Jadots Bourgogne Rouge i glasset får du en klassisk elegant Pinot Noir duft med et lille spicy element. Smagen er fyldig og fin med væld af saftige modne røde bær. Nyd den ung af store, rummelige glas, så duften rigtig kan komme til sin ret. Server ved MAX 17 grader.

Beskrivelse af vinen:
Louis Jadot har en krystalklar holdning om, at husets Bourgogne Rouge skal være førsteklasses! Det er formentlig den allervigtigste ”ambassadør” for Louis Jadot. For at højne kvaliteten yderligere opførte Jadot i 2008 et nyt lille vineri, ”Pierres Rouge”, i Givry, hvor der udelukkende skal fremstilles Bourgogne Rouge. En stor del af druerne stammer netop fra Côte Chalonnaise. De øvrige druer er fra Côte d’Or. Med Jadots Bourgogne Rouge i glasset får du en klassisk elegant Pinot Noir duft med et lille spicy element. Smagen er fyldig og fin med væld af saftige modne røde bær. Nyd den ung af store, rummelige glas, så duften rigtig kan komme til sin ret. Server ved MAX 17 grader.

Pris: 129,00 kr.


Côte-de-Beaune-VillagesCôte de Beaune-Villages

Hurtigt overblik: I superåret 2010 anvendte Jadot bl.a. druer fra Santenay 1. Cru Clos Rousseau til husets ekstraordinære Côte de Beaune-Villages. I Robert Parkers bog, The World’s Greatest Wine Estates, udpeges Bourgognes tretten bedste producenter. Kun én af producenterne ligger i Beaune – og det er Louis Jadot.

Beskrivelse af vinen:

En af Bourgognes vigtigste jordbesiddere

I 1859 grundlagde Louis Henri Denis Jadot sin vinvirksomhed. På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til, og i dag ejer Louis Jadot over 150 hektar af de fineste vinmarker, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines.
Jadots vinmager gennem 42 år, Jacques Lardière, lavede Bourgogne som den oprindeligt smagte: Af dens terroir. Jacques Lardière ønskede at trække det maksimale ud af druerne; ikke kun frugten, men også mineraliteten og terroirpræget. Det kræver en lang maceration på drueskindet under vinifikationen. 30 dage eller længere, omtrent dobbelt så lang tid som hos andre i Bourgogne. Det gør Jadots rødvine usædvanligt komplekse, mørke og lagringsværdige. I 2012 trak Lardière sig tilbage fra de daglige pligter, men er fortsat konsulent for sin efterfølger og kollega gennem de seneste år, Fréderic Barnier, der fremstiller vinene i samme ånd og med minimum intervention. Direkte adspurgt om der da ikke skal ændres noget, svarer Fréderic, “..Jo, farven på væggene i kontoret..”
Kvalitet har altid haft øverste prioritet hos Louis Jadot. I Robert Parkers bog, The World’s Greatest Wine Estates, udpeges Bourgognes tretten bedste producenter. Kun én af producenterne ligger i Beaune – og det er Louis Jadot.
En række af Côte de Beaunes mindre kendte kommuner, så som Ladoix, Maranges og Santenay kan alternativt sælge deres vine under navnet ”Côte de Beaune-Villages”. Jadots Côte de Beaune-Villages er i særklasse. I Santenay er Jadot eneejer af det 7 ha. store Clos de Malte, og vinen

Pris: 149,00 kr.