Cline Cellers

Allerede først i 1900-tallet var store områder i Contra Costa County, ca. 65 km. øst for San Francisco, blevet beplantet med vin, men var senere gået i forfald. I de sidste 20 år har de to brødre Fred og Matt Cline arbejdet på at genskabe de oprindelige vinmarker i området for igen at placere distriktet blandt de bedste i Californien.

Fred Cline grundlagde Cline Vineyards nær Oakley i 1982 og fortsatte således i sin bedstefar Valeriano Jacuzzis fodspor. Efter fire år fik han følgeskab af sin kældermester-bror Matt, og de to pionerer har siden arbejdet på at udvikle det, man i dag ofte kalder ”den amerikanske Rhônestil”.

Cline Cellars har fået adskillige udmærkelser for deres fyldige og komplekse Zinfandel vine og for deres vine i Rhônestil. Firmaets Carignan, Zinfandel, og Mourvèdre druer produceres på nogle af de ældste vinstokke i Californien. På vingården i Oakley f.eks. kan man producere vine på Contra Costa vinstokke, som er mellem 80 og 110 år gamle.

I 1991 blev produktionsfaciliteter flyttet fra Oakley til Sonoma Valley i en ny ejendom, som udgør et areal på 140 ha. Stedet blev specielt valgt for sit kølig klima, som giver gode betingelser for Syrah, Viognier, Marsanne og Roussane, som vinmarkerne er beplantet med.

Fra denne historiske ejendom, hvor der engang lå en Miwok landsby og som også har været en af de første lejre for Sonoma Mission, har man en fantastisk udsigt over Carneros Valley. Smagerummet på ejendommen ligger i en bygning oprindeligt fra 1850, omringet af varme kilder, kæmpe træer og ikke færre end 5.000 rosenbuske. Stedet er et besøg værd!Zinfandel,-Cline-CellersZinfandel, Cline Cellers

Hurtigt overblik: I Clines Zinfandel finder man karakter af mørke bær (sort kirsebær og hindbær) i duften. I smagen er vinen meget frugtrig med krydrede toner og en flot finish med nuancer af vanille og bløde tanniner.

Beskrivelse af vinen:
Denne Zinfandel laves på en sammensætning af druer fra flere fremragende vinmarker. En del af druerne (71%) kommer fra det klassiske Zinfandel område Lodi, som tilfører vinen dens nærmest eksplosive karakter af kirsebær. Andre druer (29%) kommer fra Contra Costa County, hvor udbyttet holdes meget lavt på en af de få sandholdige marker i Oakley. Det er her, vinens nuancer af vilde bær og peber kommer fra. Det er ikke nemt til at ramme en god harmoni mellem umiddelbarhed og struktur i en Zinfandel. I nogle årgange tilsætter man en smule Petit Syrah, Carignane og Alicante Bouschet for at tilføre vinen mere struktur og aroma.

Efter plukningen bliver alle druerne afstilket og skånsomt mast for at undgå for meget ekstraktion af tannin. Derefter sætter man en gæring i gang ved forholdsvis høj temperatur i rustfrie ståltanke ved brug af gærkultur. Når tanninnivauet er optimalt, presses vinen. Derefter bliver vinen omstukket 2-3 gange, inden den overføres på nye, franske egefade (medium toasted), som tilfører vinen en delikat karakter af vanille og nødder. Først når vinteren er overstået, laver man slutblandingen med de andre druer og foretager kun en let filtrering inden aftapning for at bevare vinens karakter så meget som muligt. En vin lavet på Zinfandel er altid en udfordring for kældermesteren. Bl.a. er en skrap udvælgelse af druerne nødvendig.

I Clines Zinfandel finder man karakter af mørke bær (sort kirsebær og hindbær) i duften. I smagen er vinen meget frugtrig med krydrede toner og en flot finish med nuancer af vanille og bløde tanniner. Det er en vin, som er meget behagelig i sin ungdom, men som får mere charme og harmoni med alderen.

Pris: 99,00 kr.


 

 Seghesio Family Vineyards

I 1895 købte Angela og Edouardo Seghesio deres første vingård ved den lille by ”Chianti” i Sonoma County’s Alexander Valley.
I dag står Seghesio som et af Californiens absolutte topnavne, ikke mindst på druesorten Zinfandel, men også når det gælder f.eks. Sangiovese og Barbera.
Kursen mod stjernerne blev for alvor sat i midten af 90’erne, hvor den unge generation anført af Peter & Ted Seghesio, efter vineriet havde lidt økonomiske vanskeligheder, får overbevist forældre generationen om, at en ny kurs er nødvendig.
Phil Freeze, der er blandt Californiens bedste viticulturister, og blandt andet havde ansvaret for tilplantningen af Opus One, bliver bragt ombord. Med Freeze som konsulent bliver høstudbytterne reduceret fra 10 tons og til bare 2 tons pr. acre. En ny æra er begyndt, og det enorme kvalitets potentiale Pete og Ted Seghesio havde set i familiens mange gamle vinstokke afspejles nu i vinene.
Den Italienske stjerne ønolog Alberto Antonini bliver ligeledes bragt ombord, og han er begejstret for de Sangiovese kloner han finder i Seghesio’s Rattlesnake Hill. De bedste han til dato har set!
Fokus er mere end noget andet på vinmarkerne, hvor kvaliteten skabes. I kælderen arbejder Ted Seghesio med åbne gæringskar og ”pigeage” efter klassisk Bourgogne model. Til lagringen udnytter Ted den primært franske eg, og på intelligent vis, idet målet er vine, der ikke er domineret af fad.
Seghesio henter nu et hav af topanmeldelser, og regnes blandt Californiens top 5 Zinfandel producenter, både i kvalitet, men nok så vigtigt også når det gælder pris/kvalitet. Seghesio’s “Old Vine” Zinfandel kom på Wine Spectators prestigefyldte top 100 liste over de bedste vine smagt i både 2002 og 2003. Seghesio’s Sangiovese er ligeledes verdensklasse.Zinfandel,-Sonoma-County,-Seghesio-Family-VineyardsZinfandel, Sonoma County, Seghesio Family Vineyards

Hurtigt overblik: Duften er pakket med intens, rød bærfrugt og nuancer af mokka, mineraler og vanilje. Smagen er stor og magtfuld, og selvom vinens alkoholprocent er i omegnen af 15%, bibeholdes elegancen og harmonien, takket være en superfin tanninstruktur, der vil sikre vinen et fremragende lagringspotentiale.

Beskrivelse af vinen:
Seghesios Sonoma Zinfandel laves på druer fra fem forskellige marker i Sonoma County. Vinen er fadlagret 12% måneder på fade af fransk og amerikansk eg. Ved at holde høstudbyttet i bund og kun anvende de allerbedste druer har Ted Seghesio skabt en vin med en spektakulær aromarigdom. Duften er pakket med intens, rød bærfrugt og nuancer af mokka, mineraler og vanilje. Smagen er stor og magtfuld, og selvom vinens alkoholprocent er i omegnen af 15%, bibeholdes elegancen og harmonien, takket være en superfin tanninstruktur, der vil sikre vinen et fremragende lagringspotentiale.

Pris: 189,00 kr.Zinfandel,-Sonoma-County,-Seghesio-Family-VineyardsOld Vine Zinfandel, Seghesio Family Vineyards

Hurtigt overblik: I glasset byder vinen på en stor bouquet af fuldmoden bærfrugt og komplekst sammensatte, mineralske nuancer. Smagen folder sig ud, lag efter lag, og åbenbarer en kolossal rigdom og bredde, der holdes forbilledligt i ave af en kølig tannin, der gør den magtfulde vin til en mega smagsoplevelse.

Beskrivelse af vinen:
Vinstokkene, der leverer druer til Seghesio’s Old Vine Zinfandel er i gennemsnit 90 år gamle — og flere af dem har rundet de 100 år. Dermed er der tale om nogle af USA’s ældste vinstokke. Høstudbyttet ligger i underkanten af 15 hektoliter pr hektar, eller knap to glas vin pr vinstok. Vinen er fadlagret på 100% nye fade, heraf 75% franske barriques.
I glasset byder vinen på en stor bouquet af fuldmoden bærfrugt og komplekst sammensatte, mineralske nuancer. Smagen folder sig ud, lag efter lag, og åbenbarer en kolossal rigdom og bredde, der holdes forbilledligt i ave af en kølig tannin, der gør den magtfulde vin til en mega smagsoplevelse. Nyd vinen af rummelige glas op til femten år fra høståret, gerne som ledsager til kraftigt vildt, oksekød eller lam.

Pris: 349,00 kr.